Đề, đáp án _ Anh chuyên 2 tuyển sinh lớp 10 năm học 18-19

Chú ý:Đây là bản xem thử online, xin hãy chọn download miễn phí bên dưới để xem bản đẹp dạng .pdf
!--[if IE]>
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO LÀO CAI  
------------------  
ĐỀ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN  
NĂM HỌC 2018 – 2019  
MÔN THI: TIẾNG ANH – CHUYÊN 2  
Thời gian: 150 phút(không kể thời gian giao đề)  
-
ĐỀ THI CHÍNH THỨC  
(
Đề thi gồm 08 trang)  
Điểm bài thi  
Giám khảo 1  
Ký, ghi rõ họ tên)  
Giám khảo 2  
(Ký, ghi rõ họ tên)  
Số phách  
(Do chủ tịch HĐ  
(
chấm thi ghi)  
Bằng số  
Bằng chữ  
I. LISTENING (20 pts)  
Part 1. You will hear a man telling a group of students about a trip to the theatre. For each  
question, write the missing word. You are allowed to listen TWICE. (8.0 pts)  
TRIP TO STAUNTON THEATRE  
Meet at 6.00 p.m at the (1)___________________of the school.  
The name of the play is (2)___________________.  
The play is a comedy about a (3)______________cele
ation.  
Get a copy of the play from the (4)___________________________.  
Each theatre ticket will cost (5) £____________________________ .  
After the theatre - have (6)___________________________ and coffee.  
On the return journey, the coach will stop at (7)________________, and then the (8) __________.  
Your answers:  
1
5
.
.
2.  
6.  
3.  
7.  
4.  
8.  
Part 2. You will hear a man called Frank talking on the radio about looking for ships that sank  
at sea long ago. For each question, choose the co
ect answer A, B or C. You are allowed to  
listen TWICE. (6.0 pts)  
1
2
3
4
. The first old ship that Frank found was _______________.  
A. covered by rocks  
B. older than he first thought  
C. easy to find  
. Frank finds ships quickly because he _________________.  
A. reads history books  
B. is a professor diver  
C. uses the latest equipment  
. What does Frank say about the ship called The Seabird?  
A. It was built in 1859.  
B. It sank in a storm.  
C. It was badly made.  
. Frank says his wedding ring_____________.  
A. was made from gold he found himself  
1




B. is worth € 88.000  
C. was found by a friend  
. Frank’s wife believes he should _______________.  
A. stop diving  
5
B. give things to museum  
C. sell some of his collection  
. How did Frank learn to dive?  
A. by joining a diving club  
B. by going on a diving holiday  
C. by teaching himself  
6
Your answers:  
1
4
.
.
2.  
5.  
3.  
6.  
Part 3. You will hear a conversation between a teenage boy, Alex and his sister, Rose, about  
where to go to eat. Decide if each statement is T or F. Write T or F on the answer sheet. (6.0  
pts)  
T
F
1
2
3
4
5
6
. Alex and Rose’s mother has gone to their Grandad’s.  
. Alex tries to persuade Rose to cook supper.  
. Alex wants to eat in an expensive restaurant.  
. Alex likes some of the music at Classic Express.  
. Alex has eaten at Classic Express before.  
. Alex and Rose are going to walk to the restaurant together.  
Your answers:  
1
4
.
.
2.  
5.  
3.  
6.  
II. LEXICO – GRAMMAR (25 pts)  
Part 1. Choose the co
ect answer (A, B, C or D) to complete the following sentences. (10 pts)  
1
. The fire _______________ to have started in the furnace under the house.  
A. is believed B. that is believed C. they believed D. that they believe  
2
. Benald wanted to know _________________.  
A. where I have been those days  
C. where had I been those days  
B. where have I been those days  
D. where I had been those days  
3
4
5
6
. Not only _________________ the exam but she also got a scholarship.  
A. has she passed B. she has passed C. she passed  
. _________ Long ________ his
other was at the party last night. They were both busy.  
A. Neither/ nor B. Both/ and C. Either/ or D. Neither/ or  
. Despite many recent _____ advances, there are parts where schools are not equipped with computers.  
A. technologist B. technologically C. technological D. technology  
. Many African and Asian nations have set aside land called _____________ to protect the habitats of  
D. did she pass  
elephants and other wild animals.  
A. reserves B. wildlife  
.________________, no one was absent from the farewell party last night.  
C. species  
D. forest  
7
8
A. Heavily as it rained  
C. Though it rains heavily  
B. As it rained heavily  
D. In spite of heavily rain  
. “So
y for being late. I was_________________ in the traffic for more than an hour.”  
D. taken after  
A. ca
ied on  
B. held up  
C. put off  
2




9
. ___________his
other, Peter is active and friendly.  
A. Alike B. Unlike C. Dislike  
0. “I have gone to the doctor to have a check-up.” – “You _______. You just had your check-up last  
D. Liking  
1
week!”  
A. didn't need to go B. needn’t have gone C. needn’t go D. don’t need to go  
1. Many people are trying their best to study and work in the hope that they will _______ fame and  
1
fortune in the near future.  
A. lose  
B. achieve C. collect D. remove  
2. I don’t think T-shirts and jeans will ever go ____________ of style among young people.  
A. away B. out C. off D. down  
3. You'd better get someone _______________your living room.  
A. redecorated B. to redecorate C. redecorating.  
1
1
1
1
1
D. redecorate  
4. They always kept on good ___________ with their next-door neighbors for the children's sake.  
A. terms  
5. I'd rather ____________ at home than ______________ to see that film.  
A. stay/ to go B. staying/ going C. stay/ go  
6. Hoa is asking Hai, who is sitting at a corner of the room, seeming too shy.  
Hoa: Why aren't you taking part in our activities? ______________"  
Hai: Yes. I can. Certainly."  
B. relations  
C. will  
D. relationship  
D. to stay/ go  
A. Could you please show me how to get to the nearest post office?  
B. Shall I take your hat off?  
C. Can I help you?  
D. Can you help me with these decorations?  
7. Global warming is obviously _______________ a wo
ying influence on the climate worldwide.  
1
1
A. having  
B. making  
C. giving  
D. taking  
8. The police have just found the man and his car___________were swept away during the heavy storm  
last week.  
A. that  
1
B. which C. whose  
9.___________,the more te
ible the te
orism will become.  
A. The more weapons are powerful B. The more powerful weapons are  
C. The weapons more powerful D. Weapons are the more powerful  
D. When  
2
0. It's not worth __________________ a tax home.  
A. to take  
Your answers:  
B. taking  
C. take  
D. took  
1
6
1
1
.
.
1.  
6.  
2.  
7.  
12.  
17.  
3.  
8.  
13.  
18.  
4.  
9.  
14.  
19.  
5.  
10.  
15.  
20.  
Part 2. The passage below contains 5 mistakes. Identify the mistakes and co
ect them in the  
space provided. (5.0 pts)  
Almost a hundred thousand people was killed and half a million homes were  
Line 1  
destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a Line 2  
minute before noon when the inhabitants of Tokyo were cooking their midday  
meals. Thousands of stoves were overturned as long as the earth began to  
shake. As a result, small fires
oke down everywhere and quickly spread. The  
fire engines were prevented for going to help because many of the roads had  
cracked open. It was impossible to use firefighting equipments as most of the  
water pipes had burst. Consequently, over ninety percent of the damage caused  
by fire rather than by the collapse of the buildings. Most of those who died were  
not killed in the earthquake themselves but in the fires which followed.  
Line 3  
Line 4  
Line 5  
Line 6  
Line 7  
Line 8  
Line 9  
Line 10  
Your answers:  
Line  
1
MISTAKES  
was  
CORRECTION  
were  
0.  
3




1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
Part 3. Use the words given in capitals at the end of some of the lines to form a word that fits  
in the gap in the same line. (2.5 pts)  
1
2
3
. He is a smart student. He always answers all my questions ___________.  
. In recent years, there have been many new __________ zones in Viet Nam.  
. As a fashion designer, Miss Viet Nam Ngoc Han has great ___________ to  
LOGIC  
ECONOMY  
INSPIRE  
design ao dai.  
. There is usually a ________ of electricity in the summer because of the overuse of it SHORT  
in each family.  
. Their plan was _____________, so they all felt disappointed.  
4
5
SUCCESS  
Your answers:  
1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
Part 4. Complete each of the following sentences with a suitable preposition or particle. (2.5  
pts)  
1
2
. The landlord will cut__________ the water if we don’t pay the bill on time.  
. The staff of the language center provides us __________ a lot of information about the tuition fee, the  
accommodation and the lecturers.  
. To succeed __________ our life, we always need to make effort and never give up even when we are  
in difficulties.  
3
4
5
. Mars is the planet which is very close__________ the earth.  
. Playing games too much is considered to be very harmful ________ our health, both physical and  
spiritual life.  
Your answers:  
1
.
2.  
Part 5. Give the co
ect form of the ve
s given to complete the following sentences. (5.0 pts)  
. He is exhausted. He _________around the whole afternoon trying to clean the house before the  
guests a
ive. RUN  
3.  
4.  
5.  
1
2
3
4
5
6
7
8
. Waste paper can be used again after  
. RECYCLE  
. ______________ to the national park before, the boys were amazed to see the lions. BE  
. Had we set off early this morning, we ___________ at the concert now. ARRIVE  
. She finds it easy ___________in Viet Nam. She is used to eating rice now. LIVE  
. I ___________for you outside the school gate until you finish your examination. WAIT  
. I was late for school yesterday morning. I ___________ up earlier. GET  
.
. The path ____________ by walkers who crossed the mountains last summer. MAKE  
9
1
. We’d better ___________ the picnic because of the bad weather. CANCEL  
0. The boy is believed to__________ a scholarship to study oversea last year. WIN  
Your answers:  
1
6
.
.
2.  
7.  
3.  
8.  
4.  
9.  
5.  
10.  
III. READING (25 pts)  
Part 1. Read the passage and choose the co
ect answer among A, B, C or D. (5.0 pts)  
CAMPING  
Although some groups of people have always lived outdoors in tents, camping as we know it today only  
began to be (1) __________ about 50 years ago. The increase in the use of cars and improvements in  
4




camping (2) __________ have allowed more people to travel longer (3) _________ into the countryside  
and to stay there in greater comfort.  
Many campers like to be (4) __________ themselves in quiet areas, so they (5) __________ their tent  
and food and walk or cycle into the forests or mountains. Others, prefe
ing to be near people, drive to a  
public or privately-owned campsite (6) _________ has up-to-date facilities, (7) __________ hot showers  
and swimming pools.  
Whether campers are (8) __________ in the mountains or on a busy site, they should remember to (9)  
_
________ the area clean and tidy. In the forests, they must put out any fires and keep food hidden to  
avoid attracting (10) ___________ animals.  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
. A. famous  
. A. tools  
. A. ways  
. A. on  
. A. take  
. A. where  
. A. such  
. A. lonely  
. A. remain  
0. A. wild  
Your answers:  
B. popular  
B. baggage  
B. directions  
B. by  
B. make  
B. who  
B. like  
B. single  
B. stay  
B. natural  
C. favorite  
C. equipment  
C. voyages  
C. at  
C. pick  
C. which  
C. as  
C. separate  
C. leave  
C. loose  
D. cu
ent  
D. property  
D. distances  
D. of  
D. do  
D. when  
D. just  
D. alone  
D. let  
D. free  
1
6
.
.
2.  
7.  
3.  
8.  
4.  
9.  
5.  
10.  
Part 2. Read the passage below and choose the best answer for each question. (5.0 pts)  
Why the Internet so addicting? There are two reasons: information and freedom. People go online to get  
information (music, news, stock prices, etc). Logging onto the Internet is like a kid going to a toy store;  
there is so much to do and explore that once you get in, you never want to leave. People also go online  
because the Internet offers freedom to do whatever they want, to say whatever they want and to be  
whoever they want.  
This could have a negative effect since people will act in certain ways and say certain things that they  
otherwise wouldn’t do in real life. Furthermore, because the Internet offers so much freedom, you can  
find your ideal so much easier, but it is not the same as your social self. The difference is due to you  
talking to a computer screen and you talking to a real person. Thus, the experience we encounter on the  
Internet are not the same as the ones we encounter in real life.  
Even though our over-use of the Internet can cause a conflict between your virtual self and your social  
self, many still excessively rely on the Internet for their activities. As a result of information and freedom,  
the Internet has become an un
eakable addiction for individuals and society. Computers are as common  
as televisions in households; in addition, laptops and Internet-ready cell phones enable the Internet to  
travel with us.  
1
. It can be learnt from the first paragraph that____________.  
A. People are not willing to give up the Internet  
B. The Internet gives you freedom  
C. Information is what the Internet’s all about  
D. The Internet is like a toy store  
. Which of the following best replaces “addicting” in line 1?  
2
3
A. Fascinating  
B. Memorable  
C. Enjoyable  
D. Realistic  
. All of the following statements are true EXCEPT____________.  
A. On the Internet, you can be a different person from who you really are.  
B. There is a big gap between what we encounter on the Internet and what there is in real life.  
5




C. People make excessive use of the Internet for many activities.  
D. Computers now replace television in every household.  
. What are the ways the Internet can travel with users?  
A. Via computers and laptops.  
4
5
B. Via Internet-ready cell phones and computers.  
C. Via laptops and Internet-ready cellphones.  
D. Via computers, laptops and Internet-ready cellphones.  
. What does “this” in paragraph 2 refer to?  
A. That Internet offers too much freedom.  
B. That people lie about who they are.  
C. That people can explore huge information.  
D. That people never want to leave once they log onto the Internet.  
Your answers:  
1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
Part 3. Read the passage below and choose the best answer for each question. (5.0 pts)  
A desert is a hostile, potentially deadly environment for unprepared humans. In hot deserts, high  
temperatures cause rapid loss of water due to sweating, and the absence of water sources with which to  
replenish it can result in dehydration and death within a few days. In addition, unprotected humans are also  
at risk from heatstroke.  
Humans may also have to adapt to sandstorms in some deserts, not just in their adverse effects on  
respiratory systems and eyes, but also in their potentially harmful effects on equipment such as filters,  
vehicles and communication equipment. Sandstorms can last for hours, sometimes even days.  
Despite this, some cultures have made hot deserts 'their home for thousands of years’, including the  
Bedouin, Tuareg tribe, and Pueblo people. Modern technology, including advanced i
igation systems,  
desalinization and air conditioning, has made deserts much more hospitable. In the United States and Israel  
for example, desert farming has found extensive use.  
In cold deserts, hypothermia and frostbite are the chief hazards, as well as dehydration in the absence  
of a source of heat to melt ice for drinking. Falling through pack-ice or surface ice layers into freezing water  
is a particular danger requiring emergency action to prevent rapid hypothermia. Starvation is also a hazard;  
in low temperatures the body requires much more food energy to maintain body heat and to move. As with  
hot deserts, some people such as the Inuit have adapted to the harsh conditions of cold deserts.  
1
. What is the main idea of the reading text?  
A. troubles that humans have to face in a desert  
B. desert storms and desert inhabitants  
C. hot deserts and cold deserts in the United States  
D. desert hospitality and environment  
. All of the following statements are problems for an unprepared man in a hot desert EXCEPT?  
2
A. sandstorm  
B. loss of water  
C. i
igation  
D. heatstroke  
. The word “hostile” in the first paragraph is closet in meaning with ___________.  
A. unbalanced  
3
B. arid  
C. fertile  
D. unfriendly  
4
. According to the passage, which sentence is true?  
A. No one can survive in both hot and cold deserts.  
B. Modern technology makes deserts more hospitable.  
C. In the United States, all deserts are quite uninhabited.  
D. There are no deserts in Israel.  
5
. The word “their” in the second paragraph refers to___________.  
A. humans  
Your answers:  
1
B. deserts  
C. eyes  
D. sandstorms  
5.  
.
2.  
3.  
4.  
6




Part 4. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE  
word in each space. (10 pts)  
What do you do well? What do you enjoy doing? Your answers (1) ______these two questions will help  
you identify your (2) ________. An employer will consider you seriously for a (3) _______. When you can  
show them that you know who you are, what you can offer and which you have studied. Sometimes it is  
difficult to know what your weaknesses are. Clearly not everyone is equally good (4) ________everything.  
You may need to improve yourself and so (5) ________courses in that field could turn a weakness into  
strength.  
You will need to (6) __________ some time on your self-assessment. Your honesty and the desire for  
self-improvement will lead to (7) _________ in getting the right job. Explore the following seven areas to  
start to get to know yourself: your aptitude, your skills, your personality, the level of responsibility you feel  
comfortable with, your interests and your needs.  
Ask (8) _________ if you have any special talents and if you need to consider your physical health  
when choosing a job. Be as honest and realistic as you can, and ask for other people's opinion if necessary.  
(
9) _________ a list of these things. It is usually a good idea to talk about your aptitudes with teachers,  
family and friends.  
If you are considering a career that requires a special talent, such as art, acrobatics, mathematics or  
music, discuss your aptitudes with (10) __________expert in that area and discover how they fit the needs  
of the occupation.  
Your answers:  
1
6
.
.
2.  
7.  
3.  
8.  
4.  
9.  
5.  
10.  
IV. WRITING (20 pts)  
Part 1. Rewrite the sentences in such a way that they mean the same as those printed before  
them. (5.0 pts)  
1
. He couldn’t catch his train because he was late.  
Had__________________________________________________________________________.  
. The last time we went to the gym was four years ago.  
We have______________________________________________________________________.  
. He is short, so he cannot play volleyball.  
He isn’t_______________________________________________________________________.  
. We’ve run out of sugar.  
There_________________________________________________________________________.  
. I spend fifteen minutes walking to school every day.  
2
3
4
5
It ______________________________________________________________________.  
Part 2. Rewrite the sentences, using the given words. (5.0 pts)  
1
_
2
_
3
_
4
_
5
_
. We couldn’t drive because it was foggy. (stopped)  
____________________________________________________________________________.  
. The villa at the end of the road has been sold. It has been empty for ages. (which)  
____________________________________________________________________________.  
. Peter was too excited to sleep. (so)  
____________________________________________________________________________.  
. Though their mother wasn’t happy, they held a party. (spite)  
____________________________________________________________________________.  
. “It was me who stole the bike.” said John. (admitted)  
____________________________________________________________________________.  
Part 3. In at least 140 words, write a paragraph about the benefits of learning Chinese.(10  
pts)  
7






































…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
…………………………………………………………………………………………………………………………  
The end  
8




/
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO LÀO CAI  
HƯỚNG DẪN CHẤM  
KỲ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN  
ĐỀ THI CHÍNH THỨC2  
NĂM HỌC 2018 – 2019  
MÔN THI: TIẾNG ANH – CHUYÊN 2  
(
HDC gồm 02 trang)  
I.LISTENING (20 pts) (1 pt/ each co
ect answer)  
Part 1.  
1
5
. back gate  
. 15. 75  
2. The Party  
6. ice-cream  
3. birthday  
7. bus station/ bus stop 8. school  
4. (school) secretary  
Part 2.  
1
4
. C  
. A  
2. C  
5. C  
3. B  
6. A  
Part 3.  
1
4
. F  
. T  
2. F  
5. F  
3. T  
6. T  
II. LEXICO – GRAMMAR (25 pts)  
Part 1. (10 pts) (0.5 pt/ each co
ect answer)  
1
6
1
1
.A  
.A  
1.B  
6.D  
2.D  
7.A  
12.B  
17.A  
3.D  
8.B  
13.B  
18.A  
4.A  
9.B  
14.A  
19.B  
5.C  
10.B  
15.C  
20.B  
Part 2. (5 pts) (1 pt / each co
ect answer: 0.5 for identifying the mistake  
.5 for co
ection )  
0
Line  
1
4
5
6
MISTAKES  
was  
long  
down  
for  
CORRECTION  
were  
soon  
out  
from  
0.  
1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
7
10  
equipments  
themselves  
equipment  
itself  
Part 3. (2.5 pts) (0.5 pt / each co
ect answer)  
. logically 2. economic 3. inspiration  
Part 4. (2.5 pts) (0.5 pt / each co
ect answer)  
. off 2. with 3. in  
Part 5. (5 pts) (0.5 pt / each co
ect answer)  
1
4. shortage  
4. to  
5. unsuccessful  
5. to  
1
1
. has been  
running  
. will wait  
2. being recycled  
3. Not having  
been  
8. was made  
4. would/ could/  
might a
ive  
9. cancel  
5. to live  
6
7. should have  
got/ gotten  
10. have won  
III. READING (25 pts)  
Part 1. (5 pts) (0.5 pt/ each co
ect answer)  
1
6
.B  
.C  
2.C  
7.B  
3.D  
8.D  
4.B  
9.C  
5. A  
10. A  
9




Part 2. (5 pts) (1 pt/ each co
ect answer)  
.B 2.A 3.D  
Part 3. (5 pts) (1 pt/ each co
ect answer)  
.A 2.C 3.D  
Part 4. (10 pts) (1 pt/ each co
ect answer)  
1
4.C  
4.B  
5.A  
5.D  
1
1
6
. to  
. spend  
2. strength  
7. success  
3. position  
8. yourself  
4. at  
9. make  
5. taking  
10. an  
III. WRITING (20 pts)  
Part 1. (5 pts) (1 pt/ each co
ect answer)  
1
2
3
4
5
. Had he been earlier/ he not been late, he could have caught his train.  
. We have not gone to the gym for four years.  
. He isn’t tall enough to play volleyball.  
. There isn’t any sugar left.  
. It takes me fifteen minutes to walk to school every day.  
Part 2. (5 pts) (1 pt/ each co
ect answer)  
1
2
3
4
5
. The fog stopped us from driving.  
. The villa at the end of the road which has been empty for ages has been sold.  
. Peter was so excited that he couldn’t sleep.  
. In spite of their mother’s unhappiness, they held a party.  
. John admitted having stolen/ stealing the bike.  
II. Write a paragraph of about 140 words on the following topics: (10 pts)  
Mô tả tiêu chí đánh giá  
Điểm tối đa  
1.  
Bố cục  
2.0  
o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc  
o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài  
o Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận  
2
.
.
Phát triển ý  
2.0  
2.0  
o Phát triển ý có trình tự logic  
o Có dẫn chứng, ví dụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình  
3
Sử dụng ngôn ngữ  
o Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung  
o Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại  
o Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển  
4.  
Nội dung  
2.0  
o Đủ thuyết phục người đọc  
o Đủ dẫn chứng, v dụ, lập luận  
o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5%  
1
0




5.  
Ngữ pháp, dấu câu và chính tả  
2.0  
o Sử dụng đúng dấu câu  
o Chính tả: Viết đúng chính tả  
_
Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1%  
điểm của bài viết)  
_
Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi  
o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp. (Lỗi ngữ pháp  
gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.)  
Tổng  
10  
1
1



Có thể download miễn phí file .pdf bên dưới
Đăng ngày 2018-10-07 19:37:19 | Thể loại: TS Chuyên | Lần tải: 3 | Lần xem: | Page: 11 | FileSize: 0.22 M | File type: pdf
lần xem

đề thi Đề, đáp án _ Anh chuyên 2 tuyển sinh lớp 10 năm học 18-19, TS Chuyên. <!DOCTYPE html !--[if IE]> <![endif]--> SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO LÀO CAI ------------------ ĐỀ THI TUYỂN SINH THPT CHUYÊN NĂM HỌC 2018 – 2019 MÔN THI: TIẾNG ANH – CHUYÊN 2 Thời gian: 150 phút(không k

https://tailieuhoctap.com/dethitschuyen/de-dap-an-anh-chuyen-2-tuyen-sinh-lop-10-nam-hoc-18-19.yk810q.html

Bạn có thể Tải về miễn phí đề thi này , hoặc tìm kiếm các đề thi khác



đề thi liên quan